Registrera forskningspublikationer i DiVA

Registrera forskningspublikationer i DiVA

Ladda upp nytt arbete (personal och doktorander).

 

  • OBS! Gör först en dubblettkontroll i EHS lokala DiVA innan du registrerar en publikation. Vissa publikationer har redan registrerats genom import från andra databaser. Tills dess att DiVA konsortiet skapar gemensamma poster kommer det att förekomma dubbletter i den gemensamma DiVA-portalen.
  • Tänk på att ange rätt institution, avdelning eller program för publikationen. T ex Teologiska högskolan ska anges för publikationer med publikationsår före namnbytet sommaren 2018. Om en publikation är skriven vid ett annat lärosäte än EHS ska det anges under ”Annan organisation”.
  • Om ditt konferensbidrag är publicerat i bok räknas det som ”Konferensbidrag”. Om bidraget däremot är publicerat i en tidskrift, ändra publikationstyp till ”Artikel i tidskrift”.
  • Uppdatera gärna din personpost med ditt ORCID eftersom det fungerar som länk mellan olika system inom forskningens infrastruktur. ORCID möjliggör ett informationsutbyte mellan lärosäten, finansiärer, förlag och andra aktörer inom forskningsinfrastrukturen. Om du inte redan har ett ORCID kan du skaffa ett här.

 

Ta hjälp av Uppsala universitets lathundar för forskare och lärare vid registrering och publicering i DiVA:

Lathund för att registra och publicera

Lathund för att parallellpublicera

Lathund för att importera

Lathund för att ändra och radera

 

Lista över olika publikationstyper i DiVA

 

Se Uppsala universitets frågor och svar.

 

 

 

Vid behov kontakta biblioteket@ehs.se