Måndag 26 mars 2018

Student för en dag

Student för en dag - Teologi/religionsvetenskap

Välkommen till Student för en dag fredag den 16 mars 2018 och måndagen den 26 mars på THS med besök i de teologiska och religionsvetenskapliga programmen 

 

Vill du besöka Teologiska högskolan Stockholm och få en glimt av hur det är att vara student här? Är det de teologiska programmen som intresserar dig?
Välkommen att hälsa på oss fredag 16 mars eller måndag 26 mars.

Fredag 16 mars kommer att fokusera framför allt på pastorsprogrammet och på distansstudier.

Den dagen startar 11.45 med lunch tillsammans med studentvärdar och studievägledare. Sedan får du vara med på en föreläsning som ingår i våra distansprogram och därefter blir det information om studier på Teologiska högskolan och tillfälle till samtal med studievägledare och studenter. Därefter kan du som vill delta i Kallelsedagarna 16-17 mars på Bromma folkhögskola som riktar sig till dig som är intresserad av utbildning och tjänst inom Equmeniakyrkan (läs mer om kallelsedagarna här: kallelsedagar.se

Måndag 26 mars riktar sig till dig som framför allt är intresserad av studier på plats i Bromma.

Den dagen finns det två olika alternativ att välja mellan:
Antingen deltar du 09:30-14:30 eller 12:00-16:30.

Om du kommer 09:30 så startar dagen med fika tillsammans med din studentvärd och sedan deltar du i en föreläsning som ingår i första året i alla våra teologiska program. Därefter finns det möjlighet att delta i en andakt för den som vill, och sedan äta lunch tillsammans med studentvärdar och studievägledare. Efter lunch blir det information om programmen, och möjlighet att ställa frågor om just det som du vill veta.

Om du kommer 12:00 startar dagen med lunch med studentvärdar och sedan fortsätter programmet med att du deltar antingen i en kurs med förstaårsstudenter eller i en kurs som ingår i år 2 för blivande präster i Svenska kyrkan och pastorer i Equmeniakyrkan. Efter en fikapaus får även du möjlighet att ställa frågor och få information om de olika programmen.

Anmälan gör du här senast en vecka i förväg: länk

”Student för en dag” riktar sig främst till den som är intresserad av studier på grundnivå. Om du är intresserad av magister- eller masterprogram eller forskarutbildning vid THS är du välkommen att kontakta oss via e-post till studievagledning@ths.se så kan vi boka tid för dig att besöka oss.


Läs om de teologiska och religionsvetenskapliga programmen >>